Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. Chrome Pointer - may 2016

Ridlektion, Fredag 27

Hej, tänkte blogga om fredagens ridlektionen.
 
Jag och Emmie fick börja med att leda en av ponnygrupperna i skogen, jag ledde Tolvan. Det tog ungefär 30 min. Sedan återgick jag till att borsta Vesta som jag skulle rida. Hon var ganska sur i stallet, vet inte vad det berodde på.
 
När ridlektionen började körde vi lite "lek". Vi skulle följa varandra och göra olika övningar osv. Det gick väldigt bra, Vesta var pigg som vanligt men hon lyssnade på mina "hjälper".
 
Därefter blev vi indelade i två grupper. Min grupp fick börja med treklövern. Det vill säga, tre sockerbitar i en triangelform. Vi red den i alla gångarter. Vesta blev väldigt pigg och stark i galoppen, och då visade Anna ett sätt jag kunde göra för att få henne mer lung osv. Det funkade jättebra.
 
 
Sedan gick min grupp över till att öva på galoppfattning på volt, rygga ut mellan två bommar och skänkelvikning mellan bommar. Galoppen gick bra, men i början när jag gjorde det Anna visade tog hon det som en galoppfattning. Men sedan gick det bra. Ryggningen och skänkelvikningen gick jättebra.
 
 
 
Därefter travade vi av hästarna lite, sedan satte vi oss i damsadel, fortfarande i skritt ute på spåret. Sen hoppade vi av i farten, därefter skrittade vi av hästarna för hand.
 
 
 
Finaste lilltjejen <3
 
 
/Kram Tindra ♥